Tongrolletjes met broccolicrème en pestosaus

RECEPT VAN DE WEEK : TONGROLLETJES MET BROCCOLICREME EN PESTOSAUS


tongrolletjes-pestosaus-broccolistamp

4 porties
558 kcal per portie
46,8 g eiwitten
27,5 g koolhydraten
28,2 g vetten (waarvan 6,6 verzadigd vet)
4,3 g vezels

Ingrediënten
600 g tongfiletjes
1 broccoli(in roosjes en steel in stukjes gesneden)

1 sjalot
100 g room (soja light)
100 g visboullon
125 ml zure room
1 eetlepel plantaardige vloeibare bakboter
100 g pijnboompitten
30 g maïsolie
1 ui (eventueel een teentje knoflook)
1 potje basilicum
8 kleine aardappelen
Peper en zout

Bereidingswijze

De verse pesto


1. Versnipper de ui
2. Voeg de pijnboompitten, de basilicumblaadjes en de maïsolie bij de ui en mix

De rest van het gerecht

1. Schil de aardappelen
2. Rol de tongfiletjes op rolletjes
3. Versnijd de broccoli in roosjes (de stelen mogen ook gebruikt worden
4. Stoom aardappelen, tongfilets en de broccoli (15 minuten)
5. Snijd intussen de sjalot in snippers en stoof aan met een eetlepel boter
6. Doe er de room en de visbouillon bij. Laat 5 minuutjes doorsudderen en voeg dan de pesto erbij en roer goed (eventueel nog eens mixen)
7. Doe de gare broccoli en de zure room bij elkaar en stamp tot een crème. Kruid af met peper en zout
8. Serveer de tongrolletjes met de broccolicrème en de aardappeltjes - overgiet de tongrolletjes met de pestosaus


Smakelijk !

Zalm met verse pesto en groentjes

RECEPT VAN DE WEEK : Zalm met verse pesto en groentjes

Screenshot 2019-02-22 at 08.59.03


10 minuten voorbereiding
20 minuten kooktijd
4 porties
496 kcal per portie
35,1 gr eiwitten
7,1 gr koolhydraten
34,8 gr vetten (waarvan 5,9 verzadigd)

Ingrediënten
4 moten zalm
100 g kerstomaten
200 g snijbonen
4 eetlepels zonnebloemolie

Voor de pesto
:
100 g pijnboompitten
een handvol verse basilicum
60g parmesan
1 teentje knoflook (of een ui als je liever geen lookgeur hebt Winking)
4 eetlepels zonnebloemolie om het voldoende smeuïg te maken (of een andere olie die voor hoge temperatuur mag gebruikt worden)

Pesto bereiding :

Mix de parmesan tot hij heel fijn is, voeg de andere ingrediënten toe en mix opnieuw. Vul aan met olie tot je een smeuïge maar toch nog vaste brij krijgt die je kan smeren maar die niet van de vis loopt (kijk naar de foto om een idee te hebben van de consistentie).
Kruid af met wat zout en peper naar eigen smaak.


Zalm :

1. Knip de uiteindjes van de princessebonen en knip ze nog eens in twee.
Leg ze onderaan in een ovenschotel

2. Leg de moten zalm op de boontjes

3. Smeer de moten zalm in met de pesto

4. Halveer de kerstomaatjes en leg ze bovenop de moten zalm zodat alles goed bedekt is

5. Doe de zonnebloemolie over de schotel

6. Werk nog af met zeezout en peper

7. De oven in op 180° (voorverwarmd), 20 minuten.

8. Je kan hier eventueel wat pasta bij serveren of een aardappeltje, maar deze maaltijd vult heerlijk lekker zonder de extra koolhydraten

Smakelijk !