Broccoli met gehaktballen en broccolisaus

RECEPT VAN DE WEEK : BROCCOLI MET GEHAKTBALLETJES, AARDAPPELEN EN BROCCOLISAUS
RECEPT VAN DE WEEK : BROCCOLI MET GEHAKTBALLETJES, AARDAPPELEN EN BROCCOLISAUS

Een lekker broccolirecept met een smeuïge saus. Ook de kinderen smullen ervan !

Broccoli-broccolisaus-balletjes

1 portie
560 kcal per portie
46,7 g eiwitten
37,3 g koolhydraten
22,4 g vetten (waarvan 8,1 g verzadigd vet)
10,3 g vezels

Ingrediënten
100 g kippengehakt
1 kleine ui
250 g magere melk (of sojamelk / plantaardig ongezoet alternatief)
300 g broccoli
1 el plantaardige vloeibare bakboter
20 g Grana Padano (harde kaas)
100 g aardappelen


Bereidingswijze

Hak de ui fijn en meng met het gehakt. Rol kleine balletjes.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en stoom / kook tot ze beetgaar zijn.
Bak de balletjes in de eetlepel boter.
Neem 1/4 van de broccoli, meng met de melk en de Grana Padano en mix tot je een gladde saus hebt. Breng evt. nog wat meer op smaak met peper en/of zout.
Serveer de broccoli met de saus erover, samen met de aardappelen en de balletjes.


Smakelijk !