Witloofhoopjes met aardappelen
27/08/19 19:34 Opgeslagen in: Recepten
RECEPT VAN DE WEEK : WITLOOFHOOPJES MET AARDAPPELEN
RECEPT VAN DE WEEK : WITLOOFHOOPJES MET AARDAPPELEN
Eten de kinderen niet zo graag witloof ? Dan is dit recept zeker en vast een manier om hen te doen smelten.
Gegarandeerd succes bij groot en klein !
1 portie
433 kcal per portie
32,4 g eiwitten
32,3 g koolhydraten
17,9 g vetten (waarvan 5,9 g verzadigd vet)
6 g vezels
Ingrediënten
150 g kippengehakt
1 kleine ui
350 g witlof
1 el plantaardige vloeibare bakboter
1/2 bouillonblokje
100 g aardappelen
Bereidingswijze
Hak de ui fijn en stoof aan met de boter. Voeg het gehakt erbij en bak tot het rul is.
Snijd intussen het witlof in kleine stukjes en voeg het toe aan het gehakt en voeg het bouillonblokje toe.
Laat op een iets zachter vuurtjes stoven tot het gaar is. Kruid eventueel nog wat verder af met peper en/of zout.
Serveer met de aardappelen
Smakelijk !
Eten de kinderen niet zo graag witloof ? Dan is dit recept zeker en vast een manier om hen te doen smelten.
Gegarandeerd succes bij groot en klein !
1 portie
433 kcal per portie
32,4 g eiwitten
32,3 g koolhydraten
17,9 g vetten (waarvan 5,9 g verzadigd vet)
6 g vezels
Ingrediënten
150 g kippengehakt
1 kleine ui
350 g witlof
1 el plantaardige vloeibare bakboter
1/2 bouillonblokje
100 g aardappelen
Bereidingswijze
Hak de ui fijn en stoof aan met de boter. Voeg het gehakt erbij en bak tot het rul is.
Snijd intussen het witlof in kleine stukjes en voeg het toe aan het gehakt en voeg het bouillonblokje toe.
Laat op een iets zachter vuurtjes stoven tot het gaar is. Kruid eventueel nog wat verder af met peper en/of zout.
Serveer met de aardappelen
Smakelijk !