Pittige arrabbiata penne

RECEPT VAN DE WEEK : PITTIGE ARRABBIATA PENNE
RECEPT VAN DE WEEK : PITTIGE ARRABBIATA PENNE

arrabiata-penne

5 minuten voorbereiding
10 minuten kooktijd
4 porties
625 kcal per portie
42,6 gr eiwitten
58,2 gr koolhydraten
2,4 gr vetten

Ingrediënten
280 gram volkoren penne
1 potje (135 gram) arrabbiata pesto
400 gram kipfilet
1 grote (200 gram) rode paprika
1 grote (250 gram) aubergine
1 doosje (250 gram) champignons
250 gram snoeptomaatjes
klein handje bieslook
80 gram feta
1 eetlepel (10 gram) zonnebloemolie
snuf zout

1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een wok met de eetlepel olie, totdat de kipfilet blokjes gaar zijn (je kan ze ook stomen in de stoomoven). Snijd intussen de paprika, aubergine en champignons in blokjes en de snoeptomaatjes doormidden.

2. Breng een pan water aan de kook met een snuf zout en kook hier de penne al dente in (beetgaar). Kijk naar de instructies op jouw penne voor de correcte kooktijd.

3. Voeg de paprika, aubergine en champignons toe aan de pan met de kipfilet en bak alles samen 4 minuten. (Als je de kipfilet hebt gestoomd, doe je de olie in de pan en bak je de groenten, dan voeg je de kopblokjes toe en roer je even mee, de kip mag gekruid worden naar smaak met kopkruiden of peper en zout). Kruid eventueel af met wat mediterraanse kruiden (basilicum, thijm, &hellipWinking

4. Voeg de arrabbiata pesto en de snoeptomaatjes toe aan de pan en roer het geheel 2 minuten door, zodat de tomaatjes lichtjes garen en de pesto mooi door het gerecht is verdeeld.

5. Laat de penne uitlekken en voeg deze vervolgens toe aan de pan met de saus en groenten. Zet het vuur uit en schep het geheel nog eens goed door.

6. Presenteer op een bord en werk af met wat feta en gesneden bieslook erbovenop.

Smakelijk !