Ovenomelet met groenten en feta

RECEPT VAN DE WEEK : OVENOMELET MET GROENTEN EN FETA
RECEPT VAN DE WEEK : OVENOMELET MET GROENTEN EN FETA


2215_1445585293-1920x1280

15 minuten voorbereiding
20 minuten kooktijd
4 porties
274 kcal per portie
15,35 gr eiwitten
16,71 gr koolhydraten (waarvan 9,75 suikers)
15,5 gr vetten (waarvan 5,76 verzadigd vet)
Ingrediënten
2 aubergines, in blokjes
1 courgette, in blokjes
4 trostomaten, in partjes
1 rode ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
4 eieren
4 el halfvolle melk
100 g feta, verkruimeld
1 el olijfolie
1 kl gedroogde tijm
1 kl paprikapoeder
peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Fruit de knoflook glazig in een beetje olijfolie. Strooi er de tijm bij. Voeg er de ui en de andere groenten bij. Laat 10 minuten stoven onder deksel. 3. Schep af en toe om.
4. Klop de eieren stevig op met de melk. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
5. Schep de groenten in een ovenschaal. Schenk er de eieren bij. Bestrooi met de feta.
6. Zet 20 minuten in de oven, tot de eieren gestold zijn. Laat eventueel nog wat bijkleuren onder de grill.


Smakelijk !