Zalm met verse pesto en groentjes
22/02/19 08:55 Opgeslagen in: Recepten
RECEPT VAN DE WEEK : Zalm met verse pesto en groentjes
RECEPT VAN DE WEEK : Zalm met verse pesto en groentjes
10 minuten voorbereiding
20 minuten kooktijd
4 porties
496 kcal per portie
35,1 gr eiwitten
7,1 gr koolhydraten
34,8 gr vetten (waarvan 5,9 verzadigd)
Ingrediënten
4 moten zalm
100 g kerstomaten
200 g snijbonen
4 eetlepels zonnebloemolie
Voor de pesto :
100 g pijnboompitten
een handvol verse basilicum
60g parmesan
1 teentje knoflook (of een ui als je liever geen lookgeur hebt )
4 eetlepels zonnebloemolie om het voldoende smeuïg te maken (of een andere olie die voor hoge temperatuur mag gebruikt worden)
Pesto bereiding :
Mix de parmesan tot hij heel fijn is, voeg de andere ingrediënten toe en mix opnieuw. Vul aan met olie tot je een smeuïge maar toch nog vaste brij krijgt die je kan smeren maar die niet van de vis loopt (kijk naar de foto om een idee te hebben van de consistentie).
Kruid af met wat zout en peper naar eigen smaak.
Zalm :
1. Knip de uiteindjes van de princessebonen en knip ze nog eens in twee.
Leg ze onderaan in een ovenschotel
2. Leg de moten zalm op de boontjes
3. Smeer de moten zalm in met de pesto
4. Halveer de kerstomaatjes en leg ze bovenop de moten zalm zodat alles goed bedekt is
5. Doe de zonnebloemolie over de schotel
6. Werk nog af met zeezout en peper
7. De oven in op 180° (voorverwarmd), 20 minuten.
8. Je kan hier eventueel wat pasta bij serveren of een aardappeltje, maar deze maaltijd vult heerlijk lekker zonder de extra koolhydraten
Smakelijk !
10 minuten voorbereiding
20 minuten kooktijd
4 porties
496 kcal per portie
35,1 gr eiwitten
7,1 gr koolhydraten
34,8 gr vetten (waarvan 5,9 verzadigd)
Ingrediënten
4 moten zalm
100 g kerstomaten
200 g snijbonen
4 eetlepels zonnebloemolie
Voor de pesto :
100 g pijnboompitten
een handvol verse basilicum
60g parmesan
1 teentje knoflook (of een ui als je liever geen lookgeur hebt )
4 eetlepels zonnebloemolie om het voldoende smeuïg te maken (of een andere olie die voor hoge temperatuur mag gebruikt worden)
Pesto bereiding :
Mix de parmesan tot hij heel fijn is, voeg de andere ingrediënten toe en mix opnieuw. Vul aan met olie tot je een smeuïge maar toch nog vaste brij krijgt die je kan smeren maar die niet van de vis loopt (kijk naar de foto om een idee te hebben van de consistentie).
Kruid af met wat zout en peper naar eigen smaak.
Zalm :
1. Knip de uiteindjes van de princessebonen en knip ze nog eens in twee.
Leg ze onderaan in een ovenschotel
2. Leg de moten zalm op de boontjes
3. Smeer de moten zalm in met de pesto
4. Halveer de kerstomaatjes en leg ze bovenop de moten zalm zodat alles goed bedekt is
5. Doe de zonnebloemolie over de schotel
6. Werk nog af met zeezout en peper
7. De oven in op 180° (voorverwarmd), 20 minuten.
8. Je kan hier eventueel wat pasta bij serveren of een aardappeltje, maar deze maaltijd vult heerlijk lekker zonder de extra koolhydraten
Smakelijk !