Pesto cheesy kip met asperges en aardappeltjes

RECEPT VAN DE WEEK : PESTO CHEESY KIP MET ASPERGES EN AARDAPPELEN
RECEPT VAN DE WEEK : PESTO CHEESY KIP MET ASPERGES EN AARDAPPELEN

pesto-cheesy-chicken

4 porties
666 kcal per portie
54 g eiwitten
29,9 g koolhydraten
35,7 g vetten (waarvan 7,1 verzadigd vet)
4,9 g vezels

Ingrediënten
700 g kipfilet
200 g basilicum
1 ui / sjalot of een teentje look (voor de pesto met of zonder look)
100 g mozzarella
100 g pijnboompitten
30 g maïsolie
8 kleine aardappelen
Peper en zout
Groene asperges naar believen (berekening op basis van 200 g)
Eventueel kipkruiden
2 el plantaardige vloeibare bakboter

Bereidingswijze

De verse pesto


1. Versnipper de ui of de look
2. Voeg de pijnboompitten, de basilicumblaadjes en de maïsolie bij de ui en mix
3. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe

De rest van het gerecht

1. Schil de aardappelen en de asperges
2. Snijd de kipfilets doormidden en laat ze aan het eind nog aan elkaar (zodat je ze kunt openleggen)
3. Bestrijk de binnenkant van de kipfilet met de pesto
4. Leg een schijfje mozzarella op de pesto en sluit de filet
5. Kruid de kipfilet aan de buitenkant met kipkruiden of peper en zout en leg er de rest van de pesto op
6. Stoom alles gedurende een 15-tal minuten (of minder op hoge druk)
7. Stoof de asperges lichtjes aan in de boter en kruid met peper en zout
8. Serveer alles samen op het bord en schep gerust bij van die asperges !


Smakelijk !