Kabeljauw in een geurige tomatencurry met volkoren rijst

RECEPT VAN DE WEEK : KABELJAUW IN EEN GEURIGE TOMATENCURRY MET VOLKOREN RIJST
RECEPT VAN DE WEEK : KABELJAUW IN EEN GEURIGE TOMATENCURRY MET VOLKOREN RIJST

Heerlijk vispotje, ook kinderen smullen hiervan !

Thaise kabeljauwschotel

1 portie
441 kcal per portie
34,6 g eiwitten
50,3 g koolhydraten
9,7 g vetten (waarvan 5,7 g verzadigd vet)
6,7 g vezels

Ingrediënten
1 stuk kabeljauw
150 gram kerstomaten
Een stukje verse gember ter grootte van een halve duim, in dunne plakjes
1 teentje knoflook, in dunne plakjes of een ui in stukjes
1/4 rode chilipeper, in dunne schijfjes (zonder zaadjes) - wie niet van pikant houdt laat dit eruit
1 limoenblaadje
1 tl kardemom
1 tl koriander
1/2 theelepel gemalen kurkuma
30 ml kokosmelk
Een paar blaadjes verse basilicum
Zout
Neutrale olie


Bereidingswijze

Bak de knoflook/ui, gember en rode chili in drie minuten zacht en geurig (maar zorg dat ze niet verkleuren). Doe de specerijen erbij: kardemom, korianderzaad en kurkuma. Laat een paar tellen meebakken en doe de limoenblaadjes erbij.

Voeg de tomaten toe aan de pan en laat op laag vuur in ongeveer 12 tot 15 minuten garen, tot de meeste tomaten zijn opengebarsten.

Doe de kokosmelk erbij, voeg een snuf zout toe en roer goed. Bestrooi de vis met zout. Leg de vis in de pan en dek af met een deksel. Laat nog 5 tot 7 minuten koken zodat de vis gaar is.

Serveer de rijst met daarop de kabeljauw en overgiet met de heerlijke tomatencurry. Werk af met een paar blaadjes basilicum.

Smakelijk !