Zoete aardappelschotel met gehakt en appelmoes

RECEPT VAN DE WEEK : ZOETE AARDAPPELSCHOTEL MET GEHAKT EN APPELMOES
RECEPT VAN DE WEEK : ZOETE AARDAPPELSCHOTEL MET GEHAKT EN APPELMOES

Een recept gebaseerd op het succesrecept 'hete bliksem' van Sandra Bekkari. Gezond, lekker en makkelijk !


zoete-aardappel-schotel-appelmoes-gehakt

1 portie
636 kcal per portie
30,8 g eiwitten
66,5 g koolhydraten
25 g vetten (waarvan 10,1 g verzadigd vet)
9,4 g vezels

Ingrediënten
125 g kalfsgehakt (je kan dit gezonder maken door te kiezen voor kippengehakt of de helft gehakt, de helft américain natuur)
1 rode ui, fijngesneden
2 stoofappels (of kant en klaar ongezoete appelmoes)
1 el plantaardige vloeibare bakboter
1 eetlepel gratinkaas
Peper en zout
Kurkuma


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200° met de grilstand aan.
Schil en snijd de zoete aardappel in stukjes en stoom (of kook) tot het gaar is (bij het koken, hou het vocht bij)
Stoof intussen ook de appels (dit gaat wat sneller als je ze met een aardappelstamper al plet wanneer je ze op het vuur zet.
Stoof de ui aan in de eetlepel boter en bak het gehakt rul. Kruid met peper en zout.
Pureer de zoete aardappels, wanneer ze gestoomd zijn, zijn ze vochtig genoeg, voor de gekookte versie kan je eventueel wat kookvocht gebruiken om wat vochtiger te maken. Kruid af met kurkuma en eventueel naar smaak ook wat peper en zout.
Neem een ovenschaal en doe de appelmoes op de bodem, daarop het gehakt en werk af met de zoete aardappelpuree
Overstrooi met de gratinkaas en zet even in de oven tot de kaas mooi gegratineerd is.

PS : Sandra Bekkari gebruikt ook een beetje harissapasta bij het gehakt om een pikante toets te geven, mijn gezin houdt niet zo van pikant, maar dat kan je er altijd bijdoen).

Smakelijk !