Pasta pesto met gegrilde courgette en burrata

RECEPT VAN DE WEEK : PASTA PESTO MET GEGRILDE COURGETTE EN BURRATA

Heerlijk vegetarisch gerecht dat ook bij de carnivoren in de smaak valt

Pasta-Pesto-Burrata-Aubergine

1 portie
719 kcal per portie
29,8 g eiwitten
71,4 g koolhydraten
32,5 g vetten (waarvan 9,9 g verzadigd vet)
9,8 g vezels

Ingrediënten
1/2 courgette
1 en 1/2 el zonnebloemolie
2 handen rucola
7 g pijnboompitten
1 ajuin / knoflook (of gemengd)
100 g volkoren spaghetti
60 g burrata
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Snijd de ajuin/knoflook in stukken, mix samen met de pijnboompitten en de rucola (houd een beetje op kant voor de afwerking) en een eetlepel olie tot een smeuïge pesto-saus. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.

Snijd de courgette in fijne plakjes en gril op de gril- of bakpan met 1/2 eetlepel zonnebloemolie. Kruid goed met peper en zout.

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, houd een beetje van het kookvocht apart.

Meng de pasta met de pesto, voeg wat kookvocht toe indien het niet smeuïg genoeg is om te mengen.

Dresseer de pesto-pasta op het bord, leg daar de courgettes op, daarbovenop de burrata en werk af met wat rucola.

Smakelijk !